سفارش تبلیغ
صبا ویژن

درمان افسردگی ؛ 10 روش فوق العاده درمان افسردگی بدون دارو

آشنایی با انواع روش‌های درمان افسردگی به شما کمک خواهد کرد که بتوانید بهترین شیوه درمان خود را بیابید.

درمان افسردگی

افسردگی ممکن است برای هر شخصی و در هر سنی پیش بیاید. این بیماری گاهی به صورت موقتی فرد را درگیر می‌نماید و گاهی نیز زمان بیشتری طول می‌کشد. شدت افسردگی نیز می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد. بی میل شدن نسبت به زندگی، دوری از جمع، بی‌حوصلگی و فرو رفتن در خود از نشانه‌های اصلی افسردگی هستند.

افسردگی ذهن مبتلایان را به گونه‌ای تحت تاثیر قرار می‌دهد که آن‌ها معمولا با خود می‌اندیشند که هرگز نمی‌توانند از سایه سیاه آن رهایی یابند اما واقعیت این است که حتی بدترین انواع افسردگی نیز قابل درمان است و تنها به زمان و پافشاری نیاز دارد.

اگر شما نیز مبتلا به افسردگی هستید و این بیماری باعث شده است نتوانید آنطور که می‌خواهید زندگی کنید یا احساس می‌کنید نمی‌توانید از توانایی‌های خود بهره ببرید حتما به دنبال کمک‌های تخصصی در زمینه درمان افسردگی باشید.

آشنایی با انواع روش‌های درمان افسردگی به شما کمک خواهد کرد که بتوانید بهترین شیوه درمان خود را بیابید. در این مطلب بیست ‌ستون قصد داریم به انواع روش‌های درمان این بیماری بپردازیم و اطلاعات مفیدی در این زمینه به شما ارائه کنیم.

* پیشنهاد میکنیم مطلب 20 تکنیک طلایی دستیابی به آرامش را نیز مطالعه بفرمایید.

 

روش‌های بسیار متنوعی برای درمان افسردگی وجود دارد از درمان‌های دارویی گرفته تا تغییر سبک زندگی و یا گرفتن مشاوره‌های تخصصی، به کمک این روش‌ها می‌توانید امید به زندگی را در خود تقویت کرده و به زندگی عادی بازگردید.

 

کدام روش‌ درمان افسردگی مناسب است؟

از آنجایی که هیچ دو نفری علائم و تجربه کاملا یکسانی از ابتلا به افسردگی ندارند، نمی‌توان درمان مشابهی برای همه مبتلایان به افسردگی تجویز کرد چرا که درمانی که برای یک فرد موثر است ممکن است برای فرد دیگر مناسب نباشد.

به همین دلیل اولین مرحله در درمان افسردگی شناخت درست و دقیق بیماری و انواع روش‌های درمان آن است، پس از این مرحله می‌توانید بهترین گزینه درمانی را برای خود انتخاب نمایید.

درمان افسردگی

راهکارهایی برای یافتن بهترین گزینه درمان افسردگی

 

بیماری افسردگی را از همه جوانب بررسی کنید

سعی کنید به شناخت همه جانبه و کاملی از بیماری خود برسید و متوجه شوید که این بیماری از علائم بیماری دیگری است و برای انتخاب بهترین روش درمان افسردگی زمان کافی در نظر بگیرید. یافتن بهترین روش تا حدی نیاز به آزمون و خطا دارد. به عنوان مثال اگر درمان به روش مشاوره با روانشناس را برگزیده‌اید، مدت زمانی طول خواهد کشید

 

تنها به درمان دارویی اکتفا نکنید

اگرچه درمان دارویی می‌تواند علائم و نشانه‌های افسردگی را برطرف کند اما روش مناسبی برای طولانی مدت نخواهد بود. درمان‌های دیگر مانند ورزش روزانه و مشاوره نیز می‌توانند به اندازه درمان دارویی موثر باشند و حتی بهتر نیز عمل کنند با این تفاوت که این روش‌ها عوارض جانبی داروها را ندارند.

 

حتی اگر قصد استفاده از درمان‌های دارویی را دارید باید بدانید که در صورت داشتن سبک زندگی سالم داروها نیز بهتر عمل خواهند کرد.

 

از حمایت‌های اجتماعی استفاده کنید

هرچه روابط اجتماعی بیشتری داشته باشید، احتمال ابتلای شما به افسردگی کاهش می‌یابد. هر زمان که احساس درماندگی کردید حتما با اعضای خانواده یا دوستان قابل اعتماد خود صحبت کنید. تقاضای کمک از دیگران نشانه ضعف نیست. گاهی تنها با یک صحبت چهره به چهره می‌توان فشارهای روانی را تا حد زیادی کاهش داد.

به یاد داشته باشید که درمان افسردگی نیاز به زمان و تعهد دارد. تمام انواع درمان‌های افسردگی زمانبر هستند و این یک مسئله طبیعی است.

 

 

تغییر در سبک زندگی: یک ضرورت در درمان افسردگی

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی به نسبت ساده اما در درمان افسردگی بسیار موثر هستند.

گاهی ممکن است با همین تغییرات افسردگی شما درمان شود و نیازی به انجام درمان‌های دیگر نباشد. با ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی در صورت استفاده از درمان‌های دیگر نیز سرعت بهبود افسردگی بیشتر خواهد شد و احتمال بازگشت آن بسیار کاهش خواهد یافت.

 

1. تغییرات سبک زندگی برای درمان افسردگی

ورزش کنید. ورزش منظم می‌تواند به اندازه درمان‌های دارویی در درمان افسردگی موثر باشد.

 انجام فعالیت‌های بدنی باعث افزایش میزان سروتنین، اندورفین و هورمون‌های شادی‌آور دیگر در بدن می‌شود. ورزش کردن درست مانند داروهای ضدافسردگی رشد سلول‌های مغزی جدید را افزایش می‌دهد. برای بهره‌مندی از فواید فعالیت بدنی نیازی به انجام ورزش‌های سنگین نیست. حتی با یک پیاده‌روی نیم‌ ساعته نیز می‌توانید تغییرات محسوسی در خلق و خوی خود ایجاد کنید.

 

 

2. رژیم غذایی خود را بهبود بخشید

تغذیه مناسب هم در سلامت فیزیکی و هم در سلامت ذهنی نقش مهمی ایفا می‌کند. وعده‌های کوچک و کم‌حجم و با تعداد بیشتر به شما کمک می‌کند که سطح انرژی خود را در طول روز بالا نگه‌دارید و از تغییرات ناگهانی خلق و خو نیز جلوگیری می‌کند. بهتر است به جای مصرف شکر و شیرینی‌ها از کربوهیدرات‌های پیچیده استفاده کنید.

 

3. به قدر کافی بخوابید

 خواب مناسب بر سلامت روحی شما بسیار موثر است. اگر به قدر کافی نخوابید علائم افسردگی شما شدیدتر خواهند شد. خواب ناکافی به ناراحتی، خستگی و بی‌حوصلگی منجر خواهد شد. بهتر است از یک برنامه خواب منظم پیروی کنید که بین 7 تا 9 ساعت خواب شبانه در آن لحاظ شده باشد.

 

 

4. استرس و اضطراب را از خود دور کنید

 برای کارهایتان برنامه ریزی کنید و از محیط‌های پراسترس دوری نمایید. استرس و اضطراب می‌توانند افسردگی را تشدید کرده و خطر افسردگی‌های بعدی را بیشتر می‌کنند.

 

5. روان درمانی، یکی از روش‌های درمان افسردگی

اگر افسردگی شما به علت وجود بیماری دیگری نیست ممکن است بتوانید با جلسات مشاوره و روان‌ درمانی، افسردگی خود را بهبود بخشید. روان درمانگر به شما کمک می‌کند که مهارت‌های برخورد با مسائل را در خود تقویت کنید و دید بهتری نسبت به مسائل پیدا کنید.

سه روش معمول در روان درمانی وجود دارد که عبارتند از: رفتار درمانی شناختی، روان درمانی بین فردی و درمان روان شناختی که گاهی نیز از ترکیب این سه روش استفاده می‌شود.

 

درمان افسردگی

 

6. استفاده از ویتامین‌ها و مکمل‌ها در درمان‌ افسردگی

بهتر است با مشورت پزشک یک چک آپ کامل شوید و در صورت نیاز از ویتامین‌ها و مکمل‌های مناسب کمک بگیرید. از استفاده خودسرانه از این مکمل‌ها جدا پرهیز کنید.

 

7. از نوشتن برای درمان افسردگی خود استفاده نمایید

یک دفتر و خودکار بردارید و احساساتتان را بنویسید. به هیچ وجه خود را سانسور نکنید و تمام فکرها و حس‌های مثبت و منفی خود را یادداشت نمایید. حتی اگر جمله‌هایتان بی سروته شدند نیز مهم نیست. پس از این تخلیه کامل احساسات، فشار روانی شما تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

 

همچنین بخوانید: شادتر شدن زندگی

 

8. از یوگا و مدیتیشن کمک بگیرید

استفاده از تمرینات یوگا و تنفس در بهبود افسردگی بسیار موثر است. مدیتیشن روزانه نیز به درمان افسردگی تا حد زیادی کمک می‌نماید.

درمان افسردگی

 

9. درمان‌های دارویی برای درمان افسردگی

درمان دارویی شناخته شده‌ترین روش درمان افسردگی است اما لزوما موثرترین و بهترین روش نیست.

افسردگی تنها یک اختلال هورمونی یا عدم تعادل شیمیایی در بدن نیست. داروها به رفع علائم افسردگی کمک می‌کنند اما نمی‌توانند علت اصلی به وجود آورنده بیماری را درمان کنند.

استفاده از داروها معمولا عوارضی نیز به دنبال دارند به همین دلیل بهتر است در کنار مصرف آن‌ها تغییرات سبک زندگی و مشاوره را نیز آغاز و به درمان‌های موثر در بلند مدت فکر کنید.

 

 

10. برخی از روش‌های خانگی درمان افسردگی

برخی از افسردگی‌های خفیف و گذرا را می‌توان به کمک روش‌های خانگی درمان کرد. برخی از مواد خوراکی مفید در درمان افسردگی در ادامه ذکر شده‌اند که به کمک آن‌ها می‌توانید افسردگی‌های نه چندان جدی را درمان نمایید و یا خطر ابتلا به افسردگی را تا حد زیادی کاهش دهید.

1- سیب: خوردن یک عدد سیب به طور روزانه احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می‌دهد.

2- زعفران: زعفران با افزایش سطح سروتونین در بدن می‌تواند در درمان افسردگی‌های جزیی و کوتاه‌مدت مفید واقع شود.

3- هل: هل به صورت دم شده یا در ترکیب با چای می‌تواند به آرامش اعصاب و دوری از استرس و اضطراب و در نتیجه کاهش افسردگی کمک کند.

 

4- قهوه: مصرف روزانه یک فنجان قهوه می‌تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد.

5- چای زنجبیل: چای زنجبیل یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای جلوگیری از ابتلا به افسردگی به حساب می‌آید.

6- چای سبز: چای سبز نیز به عنوان یک آرام بخش گیاهی اعصاب شما را آرام می‌کند.

در مجموع سعی کنید از یک رژیم غذایی سالم و مغذی استفاده نمایید و از همه مواد غذایی به قدر کافی بهره ببرید.

مصرف میوه‌ها و سبزیجات را به صورت روزانه در رژیم غذایی خود لحاظ کنید. سعی کنید نیاز بدن خود به ویتامین‌ها را با مواد طبیعی تامین نمایید.

هشدار مهم: اگر از روش‌های مختلف برای درمان افسردگی استفاده کرده‌اید اما همچنان احساس افسردگی دارید حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید و در مراحل اولیه بیماری را درمان کنید.

 

در صورت مشاهده چهار مورد یا بیشتر از موارد زیر به مدت دو هفته هر چه سریع‌تر به متخصص مراجعه نمایید:

  • احساس ناامیدی
  • بدبینی
  • نگرانی، ناراحتی و احساس بی‌عرضگی
  • بی‌میلی و لذت نبردن از فعالیت‌های روزمره، از جمله ارتباط جنسی
  • احساس گناه، احساس به درد نخور بودن، احساس بی‌پناهی
  • اختلالات و مشکلات خواب
  • اختلالات گوارشی و تغییرات در اشتها
  • خستگی زیاد
  • فکر کردن به مرگ یا خودکشی
  • ناتوانی در تمرکز
  • بی قراری

مطالبی که در اینجا عنوان شد روش‌های مهم و اصلی درمان افسردگی هستند، اما برای درمان مطمئن و قطعی آن بهتر است به پزشک مراجعه نمایید و بهترین روش درمان را به کمک یک متخصص انتخاب نمایید.


همچنین بخوانید: شایع ترین مشکلات روانی

 اگر نشانه‌های افسردگی را در فردی از دوستان یا نزدیکان خود مشاهده می‌نمایید سعی کنید با او صحبت کرده، حرف‌هایش را گوش کنید و برای او محیط آرام و مناسبی فراهم نمایید.

به او فرصت دهید که با موقعیت خود کنار آمده و روش درمانی مناسب خود را بیابد.

سعی کنید یک روانشناس مناسب برای او بیابید و او را تشویق کنید که به پزشک مراجعه نموده و عادات ناسالم خود را ترک کند.

 

منبع: بیست ستون